Hoppa till innehållet
Kontakta oss!

Varmt välkommen till Sörbyn - den naturliga mötesplatsen! 

Vi strävar efter att erbjuda en trevlig och välkomnande miljö. Det är viktigt att ni som gäst trivs hos oss, lika bra som våra locals i byn. 

Sörbyns hotell ligger mitt i naturen. Här känns städerna avlägsna, men i körväg är Boden bara 30 minuter bort, och Luleå en timme. Därav finns det bra tåg och flyg förbindelser. 

En tur till Sörbyn är perfekt för utemänniskan som vill hitta fler ingångar till naturen, vare sig det är vandring, fiske, eller jakt som intresserar. För konferensgruppen erbjuder vi resultatrika möten i en inspirerande natur, med god mat i restaurang Kallkällan. För kompisgänget finns det både After Work och Sommarfredagar, med buffé och pubhäng. 

Ni kan välja mellan att bo i hotellrum eller stuga. Huvudbyggnaden inrymmer restaurang Kallkällan, pub och reception. Här finns möjlighet att välja mellan 3 olika konferensrum i varierande storlek. Är det festlokal du söker finns restaurangen och stora danslogen att tillgå. Vi har också ett rikt utbud av aktiviteter för både sommar och vinter.

 

Personalen

Cecilia ’Cicci’ Andersson

VD & Ägare

 

Emmanuel Swärd

Servis, fiskeguide 

Mitt namn är Emanuel Swärd, född och uppvuxen i en liten by utanför Nyköping i södra Sverige. Jag utbildade mig inom sportfiske på Forshagaakademin under fem år både inom biologi och restaurering av vattendrag men även som jakt och fiskeguide. Jag har alltid haft en speciell dragning till norra Sverige och nu är jag bosatt på en gård invid Råneälven ca 15 minuter från lodgen. Jag är en mycket inbiten sportfiskare och spendera nästan mer tid på sjön än på land, jag är specialiserad på att fiska efter stora predatorer framförallt Gädda, Abborre och lax. 2017 fick jag det europeiska längdrekordet på abborre på 61,5cm och min största gädda vägde 14240g Min största lax från Råneälv var 113,5cm Mina uppgifter på lodgen ligger framförallt inom fiske och matlagning. Jag önskar att alla får chansen att komma upp till de norra delarna av Sverige och uppleva naturen och kulturen vi har att erbjuda.

 

Sanne Kouwenhoven

Servis, guide

 

Mitt namn är Sanne. Jag växte upp i nederländerna men hittade mitt sanna hem i norra skandinavien. Sedan 2018 har jag arbetat deltid på Sörbyn. Precis som alla andra så jobbar jag här som en allt-i-allo person, men också med marknadsföring och försäljning. Utöver detta har jag min egen draghundsverksamhet, Yellow Snow Husky Tours. När jag inte är i Sörbyn är jag upptagen med att ta hand om mina hundar, eller så är jag ute på Huskyturer med gäster från runtom hela världen. Jag skulle älska att välkomna dig till den här vackra delen av världen.

 

Tova Näslund

Servis, guide

 

Jag jobbar främst med service och står ofta bakom baren för att se till att gästerna inte nyktrar ihjäl. Ett av mina största intressen är natur, och i mån av naturguide är jag glad att få chansen att entusiasmera dem som besöker Sörbyn. Som vintermänniska gillar jag helst att stå på skidor, både på längd och utförs, gärna med hundsällskap intill mig. Min önskan är att se fler ute på vandringar och i skidspåret, men inte minst att dela historier med dem jag möter på turen.


By Formsmedjan. Powered by Yago