Hoppa till innehållet
Kontakta oss!

Sörbyparken

Sörbyparken, som byggdes upp av ideella krafter under 40-talet, är en av de mest besökta festplatserna i Norrbotten.

Parken har kapacitet att hantera stora grupper av folk och lämpar sig för de flesta typer av större arrangemang. Mässor, bröllop, fester och andra typer av publika arrangemang. Genom att nyttja delar av anläggningen kan man även med lite mindre grupper behålla närhet och känsla. Parken består av:

Stora dansbanan, med tak, rymmer 5-600 dansande eller 350 vid dukat bord. Dansbanan är byggd så man kan öppna väggarna upptill och därmed få en sammanhängande panoramavy ut över sjön och solnedgången. Här finns även en liten kiosk för bar/servering.

Gamla logen är en gammal timrad höloge med fantastisk atmosfär och känsla. Med rena timmerväggar och plankgolv är upplevelsen genuin och trevlig. Den är belägen vid vattnet och rymmer ca 150 dansande eller 65 personer vid dukat bord.

Dansbanorna används till dans samt till föreningsarrangemang, bröllop, pubkvällar m.m.

Utescen i vattenbrynet med tak, för konserter och framträdanden. Under sommarmånaderna är det solnedgången som skapar fonden i bakgrunden. Publiken sitter utomhus på bänkar, stolar och på marken.

Dansbana över vattnet som kan nyttjas till dans och utefester/middagar. Att en vacker sommarkväll avspisa en god middag över det kristallklara vattnet är en oförglömlig upplevelse.

Inom parkområdet, som är inhägnat finns toaletter. Stor parkering.

Om du vill hyra anläggningen, kontakta oss.

OM DET FANNS EN TOMTE...

Om det fanns en hustomte i Sörbyparken skulle han ha mycket att berätta om parken. Han skulle berätta om artister av världsklass som Roger "Helgonet" Moore, och om svenska storheter som Alice Babs, Lill Lindfors och Vikingarna som gästat parken. Evenemang som lockat tusentals besökare. Och om forna tiders bryggdans där bygdens spelemän lockade människorna till dans genom hela den ljusa sommarnatten. Om hur människors engagemang och kärlek till sin by utgör själva grunden till att Sörbyparken genom snart ett sekel varit och är en naturlig mötesplats till förnöjelse och glädje.


By Formsmedjan. Powered by Yago