Krydda vildare
Krydda älgen med Skvattram och snapsen med björkknopp.
Vi spårar och följer naturliga smaker på dess väg till maten. En kväll för dig som gillar god mat och dryck och vill hitta nya smaker runt knuten.
Få tips på vilka växter du kan använda till att grava fisken, göra till te eller äta som sallad.
Vi är glada att hälsa matkreatör Eva Gunnare från Jokkmokk hit till Sörbyn. Vilda växter är hennes stora passion vilket hon entusiastiskt delar med sig den här kvällen. Du kommer att få pröva flera smak- och doftprover och få många inspirerande tankar på hur du bäst kan ta tillvara på skatterna från naturens skafferi.
Meny: Välj mellan en kött eller fiskrätt: Röding med älgörtsgelé och ängsysresås serveras med mandelpotatis eller Skvattramkryddad älg med rotfruktspytt.
Dessert: Odonkaka med grädde.
Föreläsning med mat och bordsdryck: 675kr/person
Restaurang Kallkällan har fullständiga rättigheter. Restaurangen har öppet från 17.00-23.00.
Vid anmälan ange om du vill pröva kött eller fiskrätten. Anmäl dig senast 15 februari på tfn. 0924-220 36 eller anmäl er nedan.
Anmäl dig
Genom att fylla i formuläret nedan anmäler du dig och ditt sällskap. När du anmält dig få du ett bekräftelsemejl för din bokning av oss. Håll utkik, ibland kan det hamna i skräpposten.
Warning: MForm has no fields to render.