Hoppa till innehållet
19 februari 2016

Krydda vildare

Krydda älgen med Skvattram och snapsen med björkknopp

Vi spårar och följer naturliga smaker på dess väg till maten. En kväll för dig som gillar god mat och dryck och vill hitta nya smaker runt knuten.
Få tips på vilka växter du kan använda till att grava fisken, göra till te eller äta som sallad. 

Vi är glada att hälsa matkreatör Eva Gunnare från Jokkmokk hit till Sörbyn. Vilda växter är hennes stora passion vilket hon entusiastiskt delar med sig den här kvällen. Du kommer att få pröva flera smak- och doftprover och få många inspirerande tankar på hur du bäst kan ta tillvara på skatterna från naturens skafferi. 

Meny: Välj mellan en kött eller fiskrätt: Röding med älgörtsgelé och ängsysresås serveras med mandelpotatis eller Skvattramkryddad älg med rotfruktspytt.

Dessert: Odonkaka med grädde. 


Föreläsning med mat och bordsdryck: 675kr/person

Restaurang Kallkällan har fullständiga rättigheter. Restaurangen har öppet från 17.00-23.00. 

Vid anmälan ange om du vill pröva kött eller fiskrätten. Anmäl dig senast 15 februari på tfn. 0924-220 36 eller anmäl er nedan.

Anmäl dig

Genom att fylla i formuläret nedan anmäler du dig och ditt sällskap. När du anmält dig få du ett bekräftelsemejl för din bokning av oss. Håll utkik, ibland kan det hamna i skräpposten.

Warning: MForm has no fields to render.

Sommarens skafferi

19 augusti 2022, 16:00-21:00
Vi tar vara på det sista av sommaren och bjuder in till en riktigt härlig buffé av sommarens läckerheter.

Sommarens äppelskörd

2 september 2022, 16:00-21:00
Nu har vi äntligen fått svenska sommarens äpplen, och vad passar bättre till det om inte fläsk från Norrbotten?

Träningshelg med Coach H

16 september 2022
Höstens häftigaste utmaning i vackra Norrbotten på Sörbyn Lodge i Råneälvdal!
KONTAKTA OSS
By Formsmedjan. Powered by Yago