Hoppa till innehållet

Grupp & konferensmeny

 

Öppna meny (PDF)

 

Innan & efter

 

Varför inte njuta av snacks och en fördrink utomhus eller vid den öppna brasan!

DRYCK

SAV Sparkling 120 kr.
Cremant du Jura 130 kr.
Forest Negroni 125 kr.
Birch Gimlet 125 kr.
Kallkällans GT med hjortron 125 kr.
Sörbyns lingonlemonad 45 Kr.

 

PRE-SNACKS

LÖJROM, CHIPS, RÖDLÖK, GRÄSLÖK, GRÄDDFIL

TORKAT RENKÖTT MED RÖKT VÄSTERBOTTENSOST

DAHLBERGS TUNNBRÖD, HARADSRÖKT FLÄSKFILÉ, PEPPARROT

 

70 kr per styck/185 kr. 3 stycken

 

Eat like the locals - Sörbyn Lodge

 

SÖRBYNS FAVORITER

 

FÖRRÄTTER

LÖJROM FRÅN BOTTENVIKEN
Haparandapotatis, syrad grädde, picklad silverlök

2020 Vouvray, Domaine Champalou

GRAVAT SVENSKT VILT
Gakkhu, hjortornkräm, krispig sallat, Sörbyn kimchi

2017 Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie ”Vigne de l’Astrée”

 

VAL AV HUVUDRÄTT

RÖDING
Rostad blomkålspuré, kålchips, fänkålssallad, confiterad mandelpotatis, svartvitlök, brynt smör

2020 Côtes du Vivarais Blanc ”Cuvée Gallety”, Domaine Gallety

RENKALVINNANLÅR
Variation på rotsaker, grönkål, Brandons smörgräddsås

Crozes-Hermitage “MSB”, Emmaunel Darnaud

 

EFTERRÄTT/DESSERT

HJORTRON
Kola- & havre crumble, hjotronmousse, hjortronknäck på norrländsk mjölk

Kokkaffe & Kaffeost ingår självklart.

 

Vegetarisk som huvudrätt

TEMPURABAKAD GETOST FRÅN NÄSTGÅRDS
Sauterad svamp och Sörbyns rårörda lingon

Douro Branco ”Xisto Ilimitado”, Luis Seabra

 

Fyra rätter 695 kr.

 

Eat like the locals - Sörbyn Lodge

 

 

Vårmeny Sörbyn

 

FÖRRATTER

SVAMP ”DUMPLINGS”
Svamp, Renhjärta, lavendel & tryffelkräm

 

VAL AV HUVUDRÄTT

RÖDING
Regnbågsrom, beurre blanc, primörknyte

VÅR HEMRÖKTA GRISSIDA
Ramslökspesto, västerbottensost stomp, rosmarinsky

 

EFTERRÄTT/DESSERT

CICCIS RABARBER
Kardemummacrumble, vår hemgjorda ”southern style” vaniljglass

 

Vegetarisk som huvudrätt

TEMPURABAKAD GETOST FRÅN NÄSTGÅRDS
Sauterad svamp och Sörbyns rårörda lingon

 

Tre rätter 595 kr.

 

Eat like the locals - Sörbyn Lodge

 

 

Vi älskar våra klassiker

 

”SHARING ON WOOD”
SKÄRBRÄDA MED GRILLAD LAPPLÄNDSK RYGGBIFF, ALVIKSKARRÉ, RÖKT & GRILLAD KYCKLING.

Tillbehör såsom bearnaise, färskpotatis, salt bakad romantica, slaw

Minimum 6 personer 495 kr. per person

Under juli månad så har vi bokat kyckling från Strömnäsgården i Harads. Då erbjuder vi samma planka men med lokalproducerad kyckling för 595 kr! Boka i tid, begränsat antal!

 

PLANKSTEK PÅ ”VÅRT VIS”

VÄLJ MELLAN RÖDING OCH RENINNANLÅR
Pommes duchés, sauce hollandaise/bearnaise, primörer
 
325/385 kr.
 

ÄLGWALLENBERGARE
Pommes puré, brynt smör, Sörbyn lingon

195 kr.

 

LEIFS PALT
Rejäl klick smör, lingon

Leif är född i Piteå men är sedan många år boende i Sörbyn. En riktig vän av ”huset”. Leif älskar palt! Han är gift med Cicci som odlar den rabarber vi serverar! Kanske sitter de vid bordet bredvid. You have to try!

195 kr.

 

FRITERAD NORRLÄNDSK BRIE
Hjortron, hembakt knäcke

125 kr.

 

 

Eat like the locals - Sörbyn Lodge

 

Lunchmeny Konferens

 

LITEN TARTAR PÅ LOKALT ODLAD REGNBÅGE - Picklad fänkål, dillemulsion, tunnbröd från Dahlbergs

 

WALLENBERGARE PÅ ÄLG ELLER VÅR VARIANT SOM VI KALLAR KALIX OCH GJORD PÅ REGNBÅGE - Pommes puré, brynt smör, lingon

GRILLAD SOCKERKAKA - Förra årets blåbär från jaktkojan, ”smält” hemgjord vaniljglass

Kaffe eller Te.

3-rätter 295 kr.
2-rätter 225 kr.

Vid val av endast varmrätt betingar denna ett pris av 175 kr. Vänligen notera att samtliga i sällskapet serveras samma rätt.

 

Vår grupp- & konferensmeny gäller mellan 1 maj till och med 21 augusti 2022. Vi reserverar oss för någon enkel justering om nu råvarutillgången förändras. Samtliga priser är angivna inklusive moms. Minimi antal 6 personer. Måste beställas 7 dagar innan ankomst samt att ni meddelar om eventuella kostavvikelser och intoleranser.

 

 

Eat like the locals - Sörbyn Lodge

 

 

KONTAKTA OSS
By Formsmedjan. Powered by Yago