Hoppa till innehållet
Kontakta mig!

Krydda vildare

19 feb 2016, 17:30-21:00

Krydda älgen med Skvattram och snapsen med björkknopp

Vi spårar och följer naturliga smaker på dess väg till maten. En kväll för dig som gillar god mat och dryck och vill hitta nya smaker runt knuten.
Få tips på vilka växter du kan använda till att grava fisken, göra till te eller äta som sallad. 

Vi är glada att hälsa matkreatör Eva Gunnare från Jokkmokk hit till Sörbyn. Vilda växter är hennes stora passion vilket hon entusiastiskt delar med sig den här kvällen. Du kommer att få pröva flera smak- och doftprover och få många inspirerande tankar på hur du bäst kan ta tillvara på skatterna från naturens skafferi. 

Meny: Välj mellan en kött eller fiskrätt: Röding med älgörtsgelé och ängsysresås serveras med mandelpotatis eller Skvattramkryddad älg med rotfruktspytt.

Dessert: Odonkaka med grädde. 


Föreläsning med mat och bordsdryck: 675kr/person

Restaurang Kallkällan har fullständiga rättigheter. Restaurangen har öppet från 17.00-23.00. 

Vid anmälan ange om du vill pröva kött eller fiskrätten. Anmäl dig senast 15 februari på tfn. 0924-220 36 eller anmäl er nedan.


Anmäl dig

Genom att fylla i formuläret nedan kan du anmäla dig och ett antal extra personer till evenemanget.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.



Fler evenemang

Sörby Parken Revival paket

22-24 juni 2018, 14:00-12:00
Inled midsommarhelgen med det traditionsenliga midsommarfirandet i Sörby parken. Midsommarafton - midsommarstången smyckas på förmiddagen för att...

SÖRBYPARKEN REVIVAL

23-24 juni 2018, 18:00-01:00
Nu ska takåsarna i Sörbyns stora dansloge vibrera igen - Midsommardagskvällen blir full med musik och dans. På scenen under kvällen, Daniel...

Sommarfredag

29 juni 2018, 17:00-23:00
Fredagsmys och härlig sommarkänsla på Restaurang Kallkällans veranda i Sörbyn. Passa på att få en trevlig inledning på helgen. Ta med barn, familj...

Fler evenemang